Vítězný dakarský motocykl si bude moci zanedlouho koupit každý. Gasgas připravuje výrobu repliky motocyklu, se kterým vyhrál Sam Sunderland letošní Dakar.

Gasgas RX 450F Replica bude postaven na základě továrního rally speciálu, se kterým Sam Sunderland vyhrál letošní Rally Dakar. Poháněn bude 449 ccm motorem pocházející z KTM 450 Rally Replica.

O existenci tohoto motocyklu jsme se dozvěděli z německých homologačních podkladů. Popravdě, homologace tohoto motocyklu nebude přespříliš obtížná, protože z velké části čerpá z techniky KTM 450 Rally Replica, či Husqvarna FR 450 Rally. Dá se očekávat, že nový Gasgas RX 450 Replica bude pouze KTM v červené barvě rámu a v červené barvě brýlí řízení.

Replica bude vybavena standardně rozměrnou věží s prostorem pro instalaci roadbooku a navigačních přístrojů, povinnou nádobkou na vodu a sekundární nádrží tvořící podsedlovou část motocyklu. Cena by se měla pohybovat cca kolem částky 770 tis. Kč včetně DPH. Množství vyrobených motocyklů bude omezené, do 70-ti kusů.