Stejně jako koupila společnost Classic Legends (alias Mahindra) v roce 2017 práva na značku Jawa pro Indii, koupila vedle značky BSA i indickou Yezdi. Značku motocyklů Yezdi vyráběla indická firma Ideal Jawa Ltd., která ukončila činnost a značku Yezdi prodala Mahindře.

A podobně jako je tomu ve světě, i v Indii je čím dál tím větší poptávka po cestovních endurech, do které se parádně trefil Royal Enfield se svým Himalayanem. Právě s touto designovou myšlenkou nyní přichází znovuoživená Yezdi, která má v Indii velmi dobré jméno. Pro indický trh přijde se svým tradičním Roadkingem, v edici Adventure.

Yezdi Roadking Adventure (prototyp)

Yezdi Roadking Adventure je vybaven stejným motorem, jaký má indická Jawa 300 CL, která se prodává i v České republice. Motor má samozřejmě odlišná víka motoru, s typickým horizontálním žebrováním, jako má většina motocyklů Yezdi tradičně. Neznalý divák by si stroj mohl velmi snadno splést právě s Himalayanem, protože má velmi podobný design. Samozřejmě, motor je jiný, jiný je i rám, ačkoliv celá zadní část jako by Himalayanovi z oka vypadla. Předu má Yezdi brzdový kotouč na pravé straně, kdy Himalayan ho má na straně levé. Oproti Himalayanovi, který má palubní desku sestavenou z klasických kulatých budíků vidíme, že Adventure je vybavena TFT displejem.

Podobně tomu je i s padacími rámy chránícími nádrž, které jsou klíčovým poznávacím znamením Roayl Enfieldu Himalayan. Ty Yezdi osadila přídavnými kanystry, zřejmě aby podpořila dobrodružnou povahu konceptu. Koncept Adventure je vybaven koly o průměru 21 a 17 palců. Nebude chybět ani verze Scrambler, která má klasičtější vzhled, dva zadní tlumiče a přední kolo o průměru 19".

Yezdi Roadking Scrambler (prototyp)

Yezdi Roadking Adventure a Roadking Scrambler jsou produktem roku 2022. Předpokládáme, že prodej by mohl začít v roce 2023 a je dost možné, že se tento stroj objeví i v Evropě, coby Jawa 300 Adventure.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY