Aprilia ví, že segment cestovních endur je v Evropě velmi populární. Přesto nepospíchala přespříliš a doladit Tuarega do prodejní formy ji trvalo téměř 3 roky. Kompletní informace o nadcházejícím modelu jsme přinesli prvního srpna a k několika fotografiím dnes Aprilia vydává i jízdní video.

Připomeňme jen, že nový Tuareg bude vybaven veškerou moderní technikou, která je poplatná době. Vedle plně barevného LCD displeje s možností spárování mobilního telefonu bude Tuareg také vybaven komplexním balíčkem Aprila APRC. Bude tedy vybaven čtyřmi jízdními režimy, vypínatelným ABS systémem s Enduro ABS, vypínatelnou kontrolou trakce, tempomatem, nebo uživatelsky nastavitelnou úrovní brždění motorem.

Motor tohoto cestovního endura bude podávat výkon 80 koní a 70 Nm kroutícího momentu. Prostupnost těžším terénem zajistí nastavitelné tlumiče s drahami odpružení 240 milimetrů. Hmotnost stroje bez paliva bude 187 kilogramů. Detailní údaje nejdete ve výše uvedeném odkazu a zde níže se můžete podívat na jízdní video a popis.

 

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY