Nové modely značky Aprilia patří mezi nejlepší motocykly s motorem o objemu 125 kubíků. Motorky jsou vyrobeny výhradně v Itálii a jsou inspirovány vítěznými modely týmu Aprilia Racing.

Tým Aprilia Racing se může chlubit deseti jezdeckými tituly mistra světa ve třídě 125, deseti poháry konstruktérů a neuvěřitelnými 151 vítězstvími.

Oba nové modely byly zmodernizovány. U modelů RS 125 a Tuono 125 je vylepšení nejvíce znát na jejich výkonu, větší bezpečnosti, kvalitnějšího zpracování a na standardní výbavě.

RS 215 - varianta Sintesi Blue

Nové dva modely si převzaly design ze zcela nových modelů RS 660 a Tuono 660. Motocykly nás můžou uchvátit svým agresivnějším a originálnějším vzhledem, který doplňuje a hlavně zvýrazňuje trojité přední full LED světlo. Zajímavé je, že blinkry jsou zabudovány přímo v předním světle.

Kapotáž byla u Tuona 125 kompletně zmenšena, tak aby byla více pevnější, ale aby zároveň poskytovala ochranu proti větru a nepříznivého počasí.

RS 125 - varianta Aprilia Black

Oba modely mají nově zabudovaný plně digitální LCD přístrojový panel. Jezdec má možnost si podsvítit displej buďto bíle a nebo světle modře. Celý systém je nyní kompatibilní s multimediální platformou Aprilia MIA, která vám zajistí připojení chytrého mobilního telefonu pomocí bluetooth.

Oba modely jsou nově vybaveny brzdným kontrolním systémem ABS vyvinutým ve spolupráci s firmou Bosch. Kola jsou obuta do pneumatik nově širokých 140 mm značky Michelin, díky čemuž má motocykl větší stabilitu a přilnavost v zatáčkách. Hliníkový rám se spolu s ostatními prvky jako je motor, stupačky a můstky vidlic nyní může pyšnit kvalitnějším a elegantnějším lakováním.

Oba modely se mohou pochlubit největším objemem nádrže ze všech sto pět a dvacítek, což je 14,5 litrů. Dále také úložným prostorem s USB zástrčkou do kterého se vejde až osmipalcový tablet. Mezi volitelné příslušenství patří například převodovka s elektronickým řadícím quickshifterem, což je také jedna z mnoha technických vychytávek v této skupině motocyklů

Řídítka byla u modelu RS 125 zvýšena o 18 mm pro větší komfort.

Tuono 125 - varianta Lightning White

Oba modely pohání jednoválcový kapalinou chlazený motor o objemu 125 kubíků. Vnitřek motoru včetně váčkové hřídele, výfukový systém a vzduchový filtr byl upraven tak, aby motocykl dosahoval maximálního výkonu i při nízkých otáčkách. Spolu s tím díky nové řídící jednotce Marelli MIUG4 ECU bude motorka mít menší spotřebu paliva. Zadní rozeta má nyní 58 zubů kvůli řetězu s O kroužky. Díky těmto inovacím bude motorka mnohem pohodlnější a spolehlivější společník na jízdě například po městě.

Tuono 125 - varianta Arrow Gray

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Aprilia RS 125 bude dostupná ve třech barevných variantách:

Aprilia Black což je kombinace černé a červené, Sintesi Blue a GP Replica, cože je varianta s velmi podobnou grafikou, jako závodní motocykly RS-GP MotoGP.

Tuono 125 - varianta Aprilia Black


Aprilia Tuono 125 bude dostupná ve třech barevných variantách:

Aprilia Black, Lightning White s bílým matem a šedými odstíny a Arrow Gray s leskle černým a šedým lakováním.