Skupina Piaggio oznámila, že za rok 2020 prodala v Evropě 207 tisíc motocyklů. Stala se tak největším evropským prodejcem motocyklů.

Nutno říci, že nejenom motocyklů, protože nosná část koncernu jsou skůtry Piaggio a Vespa. Včetně tříkolových. Do skupiny také patří značky Aprilia a Moto Guzzi.

207000 motocyklů znamená pro Piaggio podíl 14,7% na celkových prodejích v Evropě, kde se prodalo za rok 2020 1,45 milonu motocyklů, skůtrů, tříkolek a čtyřkolek, patřící do této kategorie. Speciálně v kategorii skůtrů měla skupina Piaggio prodejní podíl 24%.

Prodej 207000 motocyklů znamená také pro Piaggio meziroční nárůst prodejů o 6%. Z dřívějších zpráv lze odvodit, že samotných vozidel s logem Piaggio se prodalo vloni 162000 kusů. Zbytek prodejů tvořili Vespy, Aprilie, Moto Guzzi, Derbi a Gilery.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

207000 motocyklů není konečné číslo. Piaggio je velmi dobře etablované v asijských zemích. Celková výroba se dotýká třitčtvrtě-milionové hranice. Přičemž téměř čtvrt milionů spadá na lehké užitkové náklaďáčky značky Piaggio.

A v souvislosti s Piaggiem můžeme oznámit, že společnost Faber GmbH získala výhradní zastoupení pro distribuci motocyklů koncernu Piaggio na Slovenské republice. Nově vzniklá společnost Faber Moto SK s.r.o. nyní zřizuje novou prodejní a servisní síť na Slovensku. A doufá, že se ji podaří podobný úspěch jako v České republice. V ČR se ji podařilo mezi roky 2017 a 2020 zvýšit odbyt motocyklů Piaggio, Moto Guzzi, Aprilia a Vespa o 68%.