Na první pohled se vám může zdát, že tuhle motorku jste už někde viděli. No jasně, vždyť je to starší model Kawasaki Ninja 300. Jenže to není Kawasaki. To si jen indové půjčili její design.

Proč vymýšlet co už je vymyšlené, řekli si ve společnosti Kabira Mobility. Zejména když bylo invence vyplýtváno až až - při konstrukci elektrického pohonu, baterií a managementu. A tak si Kabira uzmula design Kawasaki a postavila na něm elektrický supersport KM3000.

 

I když... slovo supersport je výrazně nadsazené, při maximálním výkonu motoru 6kW. Baterie o kapacitě 4kWh by měly poskytnout dojezd stroje v ECO módu kolem 120 kilometrů. Nebo 95 kilometrů ve standardním City módu. Případně 60 kilometrů v módu Sport. Ze standardní zásuvky je možné baterii dobít za 6,5 hodiny. Rychlonabíjecí nabíječkou v módu Boost potom za 2 hodiny.

Maximální rychlost motocyklu Kabira KM3000 je 100 km/h. Výrobce na stejném základě chystá i naháče. Ten by měl mít větší baterii a vyšší výkon - s označením KM4000. Firma to s prodejem myslí docela vážně. Již nyní mají 9 dealerství a zdá se, že v Indii je po takovýchto strojích poptávka.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY