V loňském roce vyhrál pětinásobný enduro šampión Ivan Cervantes rally závod Baja Aragón. Na počest tomuto vítězství uvádí Triumph dva stroje Aragón Edition, v limitované sérii.

Triumph Tiger 900 Rally Aragón Edition a Triumph Tiger 900 GT Aragón Edition jsou zbarveny do unikátních barev, osazeny plejádou doplňků a budou prodávány jen jeden rok.

Na počest vítězství Ivána Cervantese, který v loňském roce dokončil 450-kilometrový závod Baja Aragón za řídítky motocyklu Triumph Tiger 900 Rally Pro na prvním místě. S masivním náskokem jedné hodiny a šesti minut před druhým jezdce třídy Trail, Angelem Bellmuntem, který jel na stroji Yamaha Ténéré 700.

Tiger 900 Rally Aragón Edition je vyveden v kombinaci barev Matte Phantom Black, s Matte Graphite a Crystal White, které jsou doplněny žlutými akcenty. Barvu laku doplňuje dvoubarevné sedlo.

Cestovní model Triumph Tiger 900 GT Aragón Editin je vyveden v barevné kombinaci Diablo Red, Matte Phantom Black a Crystal White. Oba dva motocykly jsou osazeny padacími rámy. Rally verze velikými, chránící celý bok stroje, silniční GT-čko potom drobnějšími, tvořícími ochranu motoru.

Oba stroje mají k dispozici kolekci 65 dalších doplňků, ze kterých si může budoucí majitel vybrat, aby svůj motocykl doladil ke svému obrazu. Oba motocykly jsou vybaveny tříválcovým řadovým motorem o objemu 888 ccm s výkonem 95 koní a točivým momentem 87 Nm. Stroje mají asistovanou spojku pro její snadné ovládání. GT-čková verze stojí na podvozku Marzocchi s dráhami odpružení 180 a 170 milimetrů, přičemž zadní tlumič je elektronicky nastavitelný. Rally verze je osazena endurově pojatým podvozkem Showa se zdvihy odpružení 240 na předním a 230 mm na zadním kole.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Silniční GT-čko stojí na lehkých litých kolech o průměru 19 a 17 palců. Zatímco enduro pojatá Rally verze na vyplétaných kolech, přičemž to přední má průměr 21 palců. V obou případech jsou motocykly bržděny skvělými brzdovými třmeny Brembo Stylema.  Oba motocykly by měly být k dispozici na konci července 2023 a měly by být prodávány pouze do půlky sezóny 2024.