Je jen otázkou času, kdy se i v Česku objeví motocykly QJ Motor. Majitel u nás a obecně v Evropě známější značky Benelli poněkud nepochopitelně buduje prodejní síť a konkuruje i sám sobě.

Nejvíce je to znát v Itálii, kam mimo Německa, Rakouska, Francie, Španělska, Řecka a Portugalska QJ Motor právě dorazila. Podobně jako ve Španělsku, také v Itálii chce QJ nabídnou širokou škálu modelů, počínaje malým SRK 125 S a cestovním endurem SRT 800 TRAIL konče.

 

Základen nabídky je celkem 14 modelů, včetně modelů uškrcených na 35kW. Modely rozděluje do tří segmentů - Adventure, Naged a Cruiser.

 

V Adventure segmentu nabídne cestovní endura SRT 800, SRT 700 a SRT 550 v rozmezí motorizací 35 až 56kW. Ve všech případech se jedná o řadové dvouválce.

V podobných motorizacích přijdou i naháče SRK, které navíc přijdou i s maloobjemovými verzemi 125 a 400 ccm.

Segment Cruiser zastoupí model SRV 300 - malý V-twin, o kterém se hovoří coby o novém Harley Davidsonu pro Čínu. Ten bude pod názvem QJ Motor SRV 300 i v Itálii a časem i zřejmě ve zbytku Evropy.

A to není z nabídky QJ Motor vše. Firma má poměrně rozsáhlý vývoj a jedním z jeho posledních počinů je čtyřválcový supersport SRK 600 RR. I ten by se měl podívat do Evropy.