Před pár týdny Yamaha uveřejnila trailer na YZF - R7. Očekáváme, že nový model bude uveden zítra a na trh půjde v roce 2022.

Design R7 se nápadně podobá staršímu modelu YZF - R1 a YZF - R6. Mezi patřičné rozdíly patří dvě boční světla, která jsou v prohlubních přední masky. Poněkud zvláštní je, že se mezi předními světly se vedle systému náporového sání nachází kulaté, zřejmě dálkové reflektorové světlo.

Na pořízených fotografiích si můžeme všimnout, že model je vybaven obrácenými vidlemi, radiálními brzdovými třmeny a sníženou výfukovou koncovkou. 

Dále můžeme potvrdit, že je nový model poháněn paralelním dvouválcem o objemu 688 ccm. Motor je spolu s výfukovým systémem plně přizpůsoben normě Euro 5. Usuzujeme to z toho, že nový model bude vybaven stejným motorem, který pohání i model MT-07. Ten poskytuje nejvyšší výkon 73,4 koní při 8750 otáčkách a kroutící moment 67 Nm při 6500 otáčkách. Jestli bude motor pro sportovní model trochu upraven pro vyšší výkon se dozvíme co nevidět.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Yamaha R7 by měla koncepčně vycházet z Yamahy MT-07 a Tracer. Vedle motoru by měla mít stejné některé rámové struktury a třeba i kyvnou vidlici - byť je pro R7 poněkud prodloužena. Jako brzdový systém nasadila Yamaha čtyřpístkové radiální brzdiče z vrcholného modelu R1. Ohledně nového modelu neznáme více detailů, zejména ohledně elektroniky. Ale nebojte se, budeme vás průběžně informovat.