Na veletrhu Salon du 2 Roues v Lyonu byly představeny dva modely BMW F 900 v edici Sport Edition. Koupit si ji můžete pouze ve Francii.

Mateřský koncern nijak nebrání svým importérům, aby si na základě stávajících modelů motocyklů BMW udělaly svou specifickou edici. Přesně tak tomu je u francouzského BMW, které zákazníkům nabízí dvě edice motockylů BMW F 900 R a F 900 XR s přídomkem Sport Edition. Tyto dva strategické modely dostaly několik doplňků, která by mohly podpořit jejich prodeje.

bsp1

Nelze jim říkat "M", protože tyto nabroušené kousky sjíždí přímo z berlínské továrny. Podobně jako tomu je u automobilů, kde si můžete přikoupit "M-kový" vizuální packet, podobně tomu je i těchto dvou motocyklů. Ty dosávají odlišnou grafiku, které z nich dělají agresivnější verzi, která je podobná továrnímu eMku.

bsp2

A není to pouze o grafice, protože BMW Sport Edition jsou doplněny několika doplňky a je možné si je objednat ve svou úrovních:

  • Sport Edition v exkluzivním grafickém provedení s dvěma balíčky příslušenství BMW
  • Sport Edition Pro, které k výše uvedenému packetu přidává ještě továrně naladěnou výfukovou koncovku SC Project

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Samozřejmě že jsou tyto specializované modely dražší. Ve Francii je tedy F 900 R Sport Edition o 2460 € dražší a F 900 XR Sport Edition je dražší o 2560 €. Cena ovšem reflektuje pouze cenu příplatkových balíčků BMW a tak případný zákazník dostane M-kový vzhled vlastně zdarma. Samozřejmě, vzhledem k tomu že jsme v EU, tak není problém si tyto stroje ve Francii koupit a provozovat je zde u nás v České republice.