KTM spustí 20. března 2024 předobjednávky na svůj okruhový speciál. Ten je pro rok 2024 přepracovaný, vybaven kvalitnějšími komponenty a odpovídající vyšší cenou.

První generace závodního speciálu RC 8C byla vyprodána během několika minut. Druhá generace přišla na trh v počtu dvojnásobném, tedy 200 kusů, přesto trvalo pouhé 4 minuty a 32 vteřin, než byly všechny stroje rozebrány. Třetí generace bude opět limitovaná na pouhou stovku a tak vyprodaná bude jistě jen během několika desítek vteřin. Meziročně bude opět dražší. Loňský model měl cenovku 38990€ a ten letošní bude cca o 1500€ dražší.

krc41

Stejně jako v předchozích letech, RC 8C bude postavena v kooperaci se specialistou, firmou Krämer. Ta stoj osadila do následujících komponent:

  • Motor KTM LC8c, který pochází původně z motocyklu KTM 890 Duke R. Ten je odladěn na výkon 135 koní při 12000 otáčkách za minutu.
  • Ve válcích kmitají dvoukroužkové písty, kterým dodávájí směs větší - 48mm škrtící klapky.
  • Přepracovaná byla klika, což umožnilo z hlavy válců odebrat sekundární vyvažovák, pro rychlejší nástup výkonu motoru.
  • Podvozek nejvyšší specifikace od wirmy WP. Vpředu jsou to vidlice WP APEX PRO 7546 a zadní monoshock je WP APEX PRO 7746.

krc42

  • Aerodynamické prvky v kvalitativní specifikaci motocyklů MotoGP
  • Hlavní brzdový válec Brembo 19RCS Corsa Corta, pohánějící brzdové třmeny Brembo Stylema na předním kole. Ocelové kotouče jsou na duralových unašečích s titanovými plovoucími nýty.
  • Lehká hliníková kola Dymag pro šířku pneumatik 120 a 180 milimetrů. Existuje možnost si objednat širší zadní ráfek 6" pro instalaci pneumatiky 200 milimetrů
  • Závodní přístrojový panel AIM MSX 1.2 s integrovaným datalogerem, s integrovanou GPS a 5" obrazovkou.

krc43

Motor je umístěn v zakázkovém příhradovém rámu z 25CrMo4 oceli a všechny komponenty zastavěné v rámu jsou "quck release" pro snadný a rychlý servis s troje. Motocykl je vybaven nádrží o kapacitě 16 litrů, která by měla při závodě vystačit cca na 150 kilometrů jízdy. Suchá hmotnost stroje je 142 kilogramů.
 
Motocykl bude dodáván v průběhu roku, v závislosti na čísle předobjedávky. Česká cena sice nebyla ještě stanovena, ovšem mohla by se pohybovat někde kolem částky 1 030 000,- Kč