První motocykl Norton, který vznikl kompletně pod taktovkou nového vlastníka TVS míří mezi lid. Ovšem v přísně limitované edici, která z něj udělá exkluzivní exemplář.

První zmínky o V4CR jsme vám přinesli v prosinci 2021. Dlouhý jeden a půlrok trvalo, než se stroj zhmotnil v exemplář ve výloze, ze které si ho můžete reálně odvézt. Motocykl, který našel základ v superbike Norton V4S prošel odtučňovací kůrou, která znamená absenci kapotáží, nový systém přívodu vzduchu k motoru a nové přední světlo.

Estetická linka zůstala, včetně ostře zalomených řídítek, která podtrhují název V4CR - Café Racer. Zachovává sportovní posaz, který odpovídá výkonu 185 koňských sil a 125Nm točivého momentu. Ten produkuje véčkový čtyřválec o objemu 1200 ccm, který pochází také ze superbike V4S.

V4CR kombinuje některé klasické prvky s designem typu Neo-retro, i když na rovinu, toho klasicismu tam zůstalo opravdu jen pomálu. Ačkoliv došlo k ořezání kapot, veskrze všechny plochy jsou stále vyrobeny z karbonu, případně z titanu. Stroj je ručně vyráběn ve Velké Británii. Oproti superbike V4S dostal jednodušší podvozek, ačkoliv stále Öhlins. Zachovává brzdy Brembo M50, CNC obráběné spodky předních vidlí, CNC obráběné brýle vidlice, quickshifter a lehká kola OZ.
Podle všeho bude možné si objednat verzi s full-carbon vzhledem, která bude vybavena i karbonovými koly od firmy BST.

 

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Limitovaná edice 200 kusů jistě nemůže být levná. Výrobce si žádá o 41999 britských liber, což značí v přepočtu cenovku kolem 1,2 milionu Kč. Nepochybujeme, že tato série bude velmi brzy vyprodaná. Pokud máte zájem, můžete vyjádřit svůj předběžný zájem na stránkách modelu V4CR