CFMOTO na Filipínách oficiálně představilo velmi očekávaný model 450NK. Po svém prvním uvedení na trh v Číně před několika měsíci, tak tento sportovní naháč přistál na tomto souostroví, což je významný krok pro expanzi společnosti CFMoto na trhy jhovýchodní Asie.

450NK tak nyní na globálních trzích nahrazuje 400NK a je poháněn stejným paralelním dvouválcem s 270 stupňovou klikou jako u 450SR, od které zdědil i několik dalších vlastností. Design pak kopíruje od své větší sestry 800NK a je evidentní, že značce se daří plnit závazek v neustálém zlepšování se.

Designově se tedy 450NK inspiruje svým předchůdcem 800NK, oproti kterému má přepracovaný světlomet, agresivní kapotáží s výraznou paletou barev. Design zadního světlometu je pak podobný jako u modelů 250 a 450SR a doplňuje osobitou estetiku motocyklu.

Stroj konstrukčně vychází ze sportovního modelu 450SR. Je vybaven motorem o výkonu 37 kW (50 koní), který bude podobně jako u 450SR lehce přiškrcen, abys splňoval kritéria pro držitele řidičáku A2. Dá se očekávat výkon kolem 34kW.

450NK má rozvor 1370 mm a výšku sedla 795 mm, což potěší zejména jezdce nižšího vzrůstu. Dále si motocykl zachovává pohotovostní hmotnost 165 kg a to přes svůj robustnější design.

Podvozek je vybaven tlumiči KYB, vpředu jsou USD vidlice, vzadu centrální mono-shock. Brzdy jsou vybaveny 320 mm kotoučem s čtyřpístkovým třmenem J.Juan vpředu a 220 mm kotoučem s jednopístkovým třmenem vzadu. Motocykl je také vybaven systémem ABS společně s kontrolou trakce.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

S ohledem na aktuální uvedení v Číně a nyní na Filipínách se dá očekávat, že CFMOTO 450NK bude v příštím roce dostupné i pro Evropu.