CFMOTO 650MT je mnoha lety prověřený stroj, který si již zasloužil update. Ten nyní přichází, s agregátem, který si vypůjčil z modelů CL-X 700.

Původní 650-tka měla výkon 56 koní a sedmistovka z 700 CL-X jich má celých 71. U nového 700MT bude výkon utlumen na 66 koní, aby byla podpořena dlouhodobá životnost agregátu, u kterého se předpokládá, že v rámci cestovního stroje bude hltat dlouhé desítky tisíc kilometrů.

10 koní navíc rozhodně není k zahození, tím spíš, že ruku v ruce šel nahoru i točivý moment, který bude nově vrcholit na hodnotě 62,5 Nm.

Aby to nebylo pouze jen o motoru, nová 700MT dostane zcela novou kapotáž, světla, nádrž, plně barevný TFT přístrojový panel s možností připojení mobilního telefonu a dva USB nabíjecí porty. A to proto, aby i po letech dokázala držet krok s moderními trendy.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Co se týče ostatních zásadních vlastností, ty zůstaly nezměněny. Podvozek o průměru 43 milimetru a zdvihu odpružení 140 milimetrů, axiální brzdy J.Juan s 300-milimetrovými třmeny, hmotnost stále 218 kilogramů... to vše zůstává při starém a osvědčeném. Cena není pro ČR ještě finalizována. Měla by se pohybovat kolem 176 tis. Kč, i v závislosti na výbavě. Dostupnost v ČR je prozatím neznámá. Z neověřených zdrojů, by se mohly první kusy u nás objevit na začátku září.