Na druhý zářiový týden se chystá oficiální uvedení cruiseru Flash 600 - stroje, který bude osazen motorem konfigurace V4

Obrovské asijské trhy umožňují vývoj, konstrukci a výrobu motocyklů, které by malá Evropa neuživila. Mezi nimi se objevují pro našince hodně extravagantní konfigurace, jako například V2 motory o objemu 300 ccm, dokonce i turbem přeplňované, či V4 motory o objemu 500 ccm, které již ukázala například Benda. Nově se do této společnosti zařadí i QJ, které plánuje uvést cruiser s V4 maloobjemovým motorem.

Qianjiang známe coby majitele italské Benelli. Qianjiang alias QJ Motor Flash V4 se nápadně podobá Harley Davidsonu Sportster S. Nelze nepřipomenout, že právě pro Harley Davidson vyrábí Qianjiang modely Harley Davidson X300 a X500 a ...mohlo by se velmi snadno stát, že Flash by také mohl dostat na nádrž nálepku Harley Davidson.

Překvapí poněkud nesouměrné osazení výfuky, kdy na pravé straně jdou rovně, na levé poněkud více nahoru. Po vzoru výše uvedeného Sportsteru je Flash osazen kulatým přístrojovým panelem uprostřed řídítek, úzkým LED světlem a podobnost najdeme vlastně téměř na všem, na co se podíváme. Což vlastně nemusí být pro zákazníka nic špatně, protože design je to opravdu povedený.

O Flash 600 prozatím nemáme mnoho informací. Až na to, že motor o objemu 600 ccm V4 by měl poskytovat výkon 65 koní, stroj by měl stát na podvozku Marzocchi, nádrž by měla mít objem 20 litrů a obě kola by měly být o průměru 16 palců. Motor DOHC má 4 válce v konfiguraci V4, které mají vzájemné rozevření 90°.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Přední kolo bude bržděno dvěma radiálními čtyřpístkovými brzdiči a dvěma kotouči. Zadní kolo bude poháněno ozubeným řemenem.