Velikonoční víkend je u nás žen svátek, kterému se snažíme vyhnout. Každý rok se snažit schovat někam, kde vás nenajde opilý strýc, aby vás ve ztrátě soudnosti zřezal pomlázkou hlava nehlava, přičemž se mu za to musíte ještě štopičkou revanžovat a k tomu ho narvat chlebíčkem, nádivkou a cukrovím. No, je to pro nás ženy trochu bizární svátek, ovšem až do té doby, než jsme přišly s nápadem tento prodloužený víkend využít ke společnému setkání všech holek offroaďaček.

A tak vítejte na Velikonočním HolkOFFu vol.II, který se tentokrát konal na české svaté půdě motorkářů na Masarykově okruhu v Brně. Nabídka přišla jako blesk z čistého nebe a nebylo možné po ní okamžitě neskočit. Spousta z nás je totiž i milovnicemi silničního a okruhového ježdění, a tak zajet si enduro v místě, které hostilo taková jména jakými je např. Valentino Rossi, bylo toho času hodno zázraku. A tak jsme se toho s týmem HolkOFF, jmenovitě - Janou Kuklíkovou, Danielou Zedníčkovou, Petrou Veselou a Kateřinou Macháčkovou, zhostily se zaujetím sobě vlastním a začaly jsme aktivně připravovat největší akci pro holky v offu, jakou tady kdy kdo viděl.

velh01

Připravit akci pro téměř 60 jezdících holek s doprovody se po čas příprav zdálo jako velké sousto. Kapacita byla naplněná rychle a stejně rychle jsme uzavřely registrace, abychom ten nával emocí zvládly uřídit. Ale spousta holek už s námi nějaké akce odjela, takže nakonec jsme společnými silami dotáhly vše k úspěšnému startu. Neustále mě nepřestává překvapovat kolik úsměvů a dobrých skutků tenhle projekt přitahuje. Projekt už aktivně funguje třetím rokem a díky tomu jsme byly schopné získat drobné sponzorské peněžní dary, které opravdu hodně přispěly k tomu, abychom akci stále udržely za příznivou cenu pro holky, ale zároveň ji zvládly profesionálně zorganizovat.

velh03

Díky tomu bych tento článek využila hlavně jako poděkování všem našim partnerům a sponzorům, bez kterých bychom se neobešly a bez kterých by tahle akce jistě nedosáhla takových pozitivních výsledků:

Motosvět.cz je naší matkou, mediální a psychickou podporou a i přesto, že se jedná o holčičí projekt, občas potřebujeme na některé věci i pohled chlapa. A na rovinu se domnívám, že bez této zásadní podpory, by projekt HolkOFF nikdy nebyl.

velh10

ACI moto je naším nejdůležitějším partnerem. Díky této spolupráci můžeme holkám zajišťovat výhodné podmínky pro pořízení výbavy na moto. Jejich značka CASSIDA HELMETS nám pak zajistila několik testovacích helem pro holky, které začínají a ještě vlastní vybavení nemají. Neodmyslitelně k nim také patří obchodní zástupce Martin Moravec, který nám zajistil krásnou fotodokumentaci z akce.

velh07

KAYO moto nám již téměř před rokem poskytlo do našeho projektu zápůjční motocykl, který využíváme jako tréninkový stroj pro úplně začátečnice jež se světem offroadového ježdění teprve seznamují. Tato podpora nám umožňuje poskytnout holkám možnost se seznámit s prostředím ještě před tím, než investují nemalé prostředky do vlastního stroje.

velh08

SWM motorcycles je nejen mým sponzorem v aktuální závodní sezoně, ale aktivně podporuje také tento projekt. Na akci dovezlo několik testovacích strojů, které byly připraveny k zápůjčce, či testování. Společně s F-MOTO brno přivezlo modely pro hobíky i pokročilejší sportovce.

velh05

KTM Vlašim dovezla flotilu čerstvě narozených KTMek '24 a několik krabic vybavení pro tyto víkendové majitelky. Jedná se o profesionální půjčovnu, kde si člověk může půjčit motocykl dle předem daných podmínek a to nejen pod dohledem vlastníka.

velh09

Husqvarna Brno přivezla se svým stánkem i několik testovacích motocyklů, které zapůjčuje na dlouhodobé testování. I díky nim si tak holky mohly vyzkoušet motocykly, které se běžně používají ve vrcholovém motorsportu.

velh13

Royal Enfield přivezl na akci ukázat nového Himalayana, rády bychom komunitu adventure jezdkyň více podpořily a stmelily a tak v tomto roce chystáme více jednodenních setkání zaměřených na holky na velkých motorkách, jakým je např. toto cestovní enduro od RE.

velh14

Beta Havířov dovezla na akci několik stěžejních modelů, které bylo možno vyzkoušet, či obhlídnout. Mě padl do oka především model Beta RR 200 2T v RACING verzi a i když nejsem fanouškem dvoutaktů, tak tady jsme si padli do oka hned po prvních pár metrech. Podle prodejce prý nejoblíbenější model pro holky ve Španělsku, což naprosto chápu.

velh11

GemMedical nám pomohlo připravit pro holky večerní program, kde jsme si vyslechly jak si pomocí tejpování např. zkrátit dobu rekonvalescence po úrazu a přineslo i výhody formou slev pro naše účastnice.

velh15

Poradnaodskodneni.cz nás podporuje a myslí i na ty horší aspekty našeho sportu. Nabízí tak profesionální pomoc při řešení odškodnění např. následkem úrazu apod.

velh16

4XMotion přispělo akci nejen svou sobotní přítomností, ale také krásnými dary do tomboly, které pak zpestřily večerní zábavu.

velh06

Sice bez osobní přítomnosti, ale s finanční podporou náš projekt podpořila také společnost Pourazu.cz, která se zaměřuje na profesionální pojištění v rámci motorsportu a slovenský klub Hendurot, který spojuje enduro cestovatele a poskytuje jim příležitosti na společné jízdy, či zdokonalení jezdeckých schopností. Do tomboly nám věnovala krásné věcné dary společnost RadeGarage, která se zaměřuje na výrobu rally doplňků na motocykly. A abychom zajistili, co nejlepší jezdecké prostředí věnovala nám společnost MEFO dvě balení mlíka a navíc přidala slevové poukázky do tomboly.

velh17

Primárním cílem našeho projektu je vytvořit bezpečné a přátelské zázemí pro holky, které chtějí začít se svým motocyklem jezdit mimo zpevněné cesty. Zaměřujeme se především a začátečnice a mírně pokročilé jezdkyně. Velikonoční víkend jsme tedy programově připravily tak, aby holky mohly využít vedení trenérky, v tomto případě jsme využili Jany Kuklíkové z Endurové školy a Gábiny Budínové Novotné z motoškoly Brno, ale i volného ježdění v areálu.

velh04

Pro cestovatelky byl připraven lehčí výlet mimo areál pod vedením Petry Veselé a Seikose. Večer nás pak čekalo společné setkání u grilu s doprovodným programem. Atmosféra v průběhu celého víkendu byla báječná, holky nešetřily chválou, areál brněnského okruhu byl výborně připravený, dostupný a multifunkční a i díky tomu, jsme se mohly pohybovat jen v jeho prostorech a strávit tak společně veškerý čas.

velh12

Tímto děkujeme všem - účastnicím, partnerům, organizátorkám, brněnskému okruhu, prostě všem, kdo v nás věří a kdo nám pomáhá podporovat holky v jejich snech. Vážíme si toho a doufám, že se společně zase za rok potkáme a to třeba zase v o kus větším počtu.