Brixton s modely 500X a 500XC sbírá prodejní úspěchy. Proč je nezopakovat i u svého největšího modelu? Pro jezdce dychtící po občasném výletu po polní cestě připraví model Cromwell 1200X.

Brixton má se svým modelem Cromwell 1200 potenciál sundat z trůnu svého největšího soupeře. Tím spíš, čím více bude mít variant, kterými osloví širší základnu potencionálních kupců. S novým Cromwell 1200X by chtěl oslovit zejména ty, kteří se chtějí občas ztratit z asfaltu a užít si lehkého terénu na nezpevněných cestách.

Cromwell 1200X rozšiřuje nabídku základního modelu, od kterého se liší několika účelnými doplňky pro cestu po kamenitých cestách. Můžeme na něm nalézt tato vylepšení:

  • kryt motoru chránící ho před odlétávajícími kamínky
  • eloxovaná kola
  • pneumatiky s hrubším vzorkem pro vyšší jistotu mimo asfalt
  • standardně montované padací rámy
  • malý štítek chránící přístrojovou kapličku
  • kryt - ochranu předního světla
  • o 30 milimetrů zvýšená řídítka, která jsou navíc o 10 milimetrů blíže k řidiči
  • o 60 milimetrů širší řídítka s hrazdou a motokrosovým pěnovým "kousátkem"

Co se týče ostatních technických specifikací, na těch se nic nezměnilo. Stroj je poháněn dvouválcovým motorem o objemu 1222 kubíků, poskytujícím výkon 83 koní a 108 Nm točivého momentu. Výška sedačky je stále 800 milimetrů. Přidané komponenty navíc se podepsaly na nějaké té váze navíc, kdy se plně natankovaný motocykl dotýká hodnoty 245 kilogramů.

Podvozek zůstává stejný a stejná tudíž zůstává i světlá výška. Což značí, že Cromwell 1200X bude opravdu jen na onu šotolinovou cestu a v případě nějaké vyšší nerovnosti by mohl snadno škrtat spodkem. A je možné, že po vzoru linie Crossfire 500->500X-500XC přijde v budoucnu ještě více dobrodružnější verze Cromwell 1200XC, která bude vybavena vyššími zdvihy podvozku.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Prozatím se musíme spokojit s tímto modelem, který jistě může uspokojit nemalou část potencionálních zájemců. Zejména proto, že oproti nejmenované konkurenci je Cromwell 1200 výkonnější, a zejména významně levnější, přičemž kvalitativně srovnatelný. Cromwell 1200X bude ovšem s ohledem na instalované doplňky o něco dražší a očekáváme cenu která bude oscilovat někde kolem 265 tis. Kč.