Zlaté slovenské ručičky, by se dalo říci při pohledu na díla Slava Danka, zastupující značku Free Spirit Motorcycles.

Dárcem orgánů motocyklu Cubus byl motocykl Suzuki GN250. Jakkoliv by se mohlo zdát, že na přestavbu na stylového naháče neexistuje méně vhodný stroj, u Free Spirit se nebáli a vzali to pořádně od podlahy. Z rámu zbyla jen základní část, pryč šla kyvná vidlice s dvěma tlumiči a nahradila ji zcela nová, s tlumičem centrálním.

Na rám byl umístěn svařovaný podsedlový rám, na jehož každou stranu byla připevněna jedna palivová nádrž s polovinou sedačky. Nádrže a sedačka byly poté "dokonány" středovým plechem, který je potažen perforovanou koženkou.

Spodní brýle zůstaly původní a doplnily je custom horní brýle se stylovými řídítky. Pod nimi je umístěno opět stylové přední světlo. Nakonec i kola jsou odlišná - zadní je bržděno kotoučem a přední kolo má kotouč znatelně větší, než má GN250. Custom výfuková koncovka v designu nádrží byla umístěna pod motor.

Výsledkem je unikátní motocykl plný (či spíše prázdný) minimalistického designu, u kterého můžete tiše postát...

Motocykl Cubus není prvním dílem značky. Před čtyřmi roky se blýskla nádherným strojem Primus, což byla stavba z motocyklu Yamaha SR250. Ten byl v klasickém custom pojetí. Je vidět, že se pan Danko umělecky výrazně posouvá, protože Primus a Cubus jsou oproti sobě jako voda a oheň.

Více krásných fotografií najdete na stránkách výrobce https://freespiritmotorcycles.com