Konec placákům na krátkou nohu, konec nervování na křižovatkách, hlásá novinka u Ducati. Nová Multistrada V4 S přijde s obdobou funkce snížení podvozku při zastavení motocyklu, se kterou přišen nedávno Harley Davidson.

Ducati Multistrada je nejprodávanějším modelem tohoto italského výrobce. Proto se Ducati snaží udržovat Multistradu na maximální technologické úrovni. Multistrada V4 S tudíž přijde s funkcí, kterou Ducati nazývá Minimum Preload.

Již z názvu funkce je zřejmé, že systém nefunguje zcela stejně jako tomu je u Harley Davidsonu. U Ducati se při dosažení stanovených podmínek (typicky při snižování rychlosti stroje blízko k nule) elektronicky sníží předpětí pružin podvozku na minimální úroveň, čímž by měl motocykl klesnout na tlumičích natolik, že by měl jezdec lépe dosáhnout na zem. Při sepnutí tohoto systému by měl podvozek poklesnout (podle hmotnosti posádky) o cca 20 milimetrů.

Zkrátka nepřijdou ani stávající majitelé Multistrady V4 S. Ducati jim bude schopna nabídnout tento snižovací kit, který sestává z jiných pružin, kratšího bočního stojánku a nového software, který tuto funkci řídí.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Drobnou změnou pro rok 2022 je nová barva (Iceberg White) a drobná vylepšení stroje.