Jistě jste zaznamenali, že 18. ledna 2021 zcela shořelo jedno z největších muzeí na světě a nejvýše položené motocyklové muzeum - Top Mountain Motorcycle Museum of Passo del Rombo. Majitelé ohlašují že již plánují opětovnou výstavbu.

A rovnou ve velikém stylu - nové muzeum má mít 4000 metrů výstavní plochy, tedy 2x více než mělo to vyhořelé. 18. ledna zachvátily muzeum plameny. Zcela zničeno bylo více než 300 vzácných motocyklů a 15 automobilů.

Před plameny se podařilo uchránit jen několik motocyklů, které stály v sekci Indian - ty se po revizi techniky na výstavní plochu vrátí. A již nyní má muzeum přislíbenou zápůjčku dalších 250-ti motocyklů od majitelů z celého světa.

Muzeum, jehož součástí je i mýtnice ve které vám rakušáci při průjezdu luxují pěněženku, bylo zcela nepřehlédnutelnou dominantou. Architektonický skvost byl celý ze dřeva, což bohužel urychlilo zkázu budovy.

Attila a Alban Scheiberovi jsou bratři, kteří muzeum vybudovali. A ti plánují nové muzeum postavit tak rychle jak jen to půjde. A chtějí ho otevřít již na konci příští zimy. Již nyní mají k dispozici a přislíbeno téměř 300 motocyklů a plánují, že by nové muzeum mohlo mít kapacitu vyšší než 650 exemplářů.