Jako zjevení z jiného světa se ukázala Ducati hned ve své premiérové účasti v italském MX šampionátu Pro-Prestige MX1. Nejen že Alessandro Lupino za řídítky vyhrál měřený trénink, ale také pole position a následně i v závodě.

Lépe si vstup do závodů Ducati ani nemohla představit. Na první závodě Italian MX1 Championship na motokrosové trati Internation Circuit of Mantua posbírala ve své kategorii první umístění. Nejen že zajela nejlépe měřené tréninky, ale také kvalifikaci a první místo si odvezla i z první rozjížďky závodu samotného.

dumx1

V první závodní rozjížďce vyhrál Lupino stylem start-cíl. V druhé rozjížďce velmi zkazil start a po usilovném boji skončil až sedmý. V celkovém hodnocení skončil na výborném druhém místě.

dumx2

Motocykl Ducati Desmo450 MX je přitom jen prototyp a Ducati ho hodlá ještě vylepšovat. Tato vítězná senzace tedy není příliš dobrou zprávou pro již zavedenou konkurenci, která bude muset zcela vážně počítat s novým a silným soupeřem.

 

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Zda-li nebyla Ducati Desmo450 MX jen meteorem, který zazářil, oslnil, aby následně shořel v atmosféře ukáže další závod, který se pojede 27. a 28. dubna na MX okruhu Cignoli. Do závodu opět nastoupí Lupino i Tony Cairoli

dumx3