Ducati zažila v roce 2023 zcela neobvyklé sportovní úspěchy. V jediném roce dokázala vyhrát jak v seriálu MotoGP, tak v WSBK. A k tomu ještě v seriálu WorldSSP. A slaví po svém, mimo jiné vydáním speciálních modelů Ducati Panigale 2023 Replica.

Ducati Panigale 2023 Replica bude hned několik modelů. Bude to jak model V4, které budou přípomínat skvělé úspěchy pilotů Bagnaiy, Bautysty, Martina a Bezzecchiho, v seriálech MotoGP a WSBK, ale také model V2, na počest vítězství Bulegy v seriálu WorldSSP.

Těchto hned pět modelů bude vyvedeno v pěti barevných kombinacích podle pilota konkrétního motocyklu, přičemž pod transparentním lakem bude na nádrži jeho podpis. Motocykly Panigale 2023 Replica budou osazeny CNC obráběnými horními brýlemi, do kterých bude vyfrézováno pořadové číslo konkrétního kusu.

Limitované a číslované množství modelů bude umocněno startovními čísly 63, 19, 89, 72 a 11, podle jezdce, které se podílel na bezprecedentním úspěchu italské značky v roce 2023.

A slovo "bezprecedentní" je opravdu na místě, protože Ducati se v tomto roce podařilo jako první značce v historii dvakrát po sobě vyhrát jak v seriálu MotoGP, tak v seriálu WSBK. Vítězství v seriálu WorldSSP je pro Ducati třešničkou na vítězném dortu.

Počet kusů bude odpovídat startovnímu číslu jezdce + počet navíc. Tedy 263, 219, 189, 72 a 111 kusů od každého jednotlivého modelu. Čtyři Panigale V4 jsou postaveny na základu modelu "S", který je doplněn celou plejádou doplňků Ducati Performance, které dávají tomuto motocyklu vyšší potenciál pro okruhové ježdění.

Je to například suchá spojka SMT-EVO SBK, o 2 kilogramy lehčí výfukový systém Akrapovič, nebo také lepší brzy Brembo Stylema R s dálkově ovládanou brzdovou páčkou.

Dále to je celá hromada komponent vyrobených z titanu či karbonu, nastavitelné stupačky Rizoma, GPS modul integrovaný do přístrojového panelu umožňující měřit a vyhodnocovat jednotlivá ujetá kola a také speciální animace při spouštění přístrojového panelu, která má za úkol připomínat, že jezdec právě startuje ojedinělý motocykl v nabídce značky.

Benelli TRK 702X
 
POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Každý jednotlivý model bude také vybaven certifikátem pravosti a k zákazníkovu bude dodán ve dřevěném boxu, který bude vyhotoven ve speciálních modelových barvách se startovním číslem. K motocyklu bude dodána také jedinečná plachta pro přikrytí. Tyto limitované modely Ducati budou k objednání u všech dealerů Ducati.