Všichni známe klasické motocykly Kawasaki řady W, kteréžto se coby jakési kopie anglických motocyklů BSA prodávají již od roku 1967. Původně jako W650 a později s dvouválcovou osmistovkou. K nim chce Kawasaki přidat další a menší bratříčky.

Předně je třeba upřesnit, že s bratříčky se počítá zejména pro asijské trhy a vůbec není známo, zda-li se W175 ukáže v Evropě. Prozatím je W175 potvrzena pro Indonesii, zřejmě coby informační únik od tamního prodejce.

Kawasaki W175 by měla přijít ve třech variantách. Silniční klasik SE, dále café racer "Café" a cestovní enduro TR SE. Dvouventilový jednoválec o objemu 177 kubíků má poskytovat 13 koní při 7500 otáčkách a maximum 13,2 Nm točivého momentu při 6000 otáčkách. Což nejsou kdovíjak vysoké hodnoty. Avšak pokud vezmeme v úvahu fakt že stroje váží jen malinko přes 120 kilogramů, pro mnoho uživatelů jsou to hodnoty více než dostatečné. Motor disponuje 5-stupňovou převodovkou.

Všechny tři varianty W175 jsou oblečeny do retro barev, které mají podrthovat letité dědictví značky. Přes stejný společný základ se liší odlišnými nádržemi, blatníky, či bočními kaslíky, což je zřejmé zejména u dobrodružnějšího modelu TR SE, který evokuje dobové scramblery sedmdesátých let, konkrétně modelu 250TR. TR SE má i vyšší řídítka s klasickou hrazdičkou, zdvihnutou koncovku výfuku a šusplech pod motorem. Trailový model má také menší nádrž o kapacitě 7,5 litrů.

Café disponuje malým větrným štítkem nad předním světlem a měl by mít sportovněji naladěné tlumiče. A také dvoustupňovou sedačku, která je odlišná od ostatních dvou modelů. Společný všem je jednoduchý centrální kruhový analogový tachometr s naprosto nezbytnou mírou kontrolek. Silničně pojaté modely mají velikou nádrž o kapacitě 14 litrů a stejně jako TR SE mají 17-palcová vyplétaná kola.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Kawasaki míří s W175 na spodní cenový segment značkových motocyklů. Cena modelu SE by se měla pohybovat (na indonéském trhu) malinko nad 2000€ v závislosti na provedení. Trail by měl přijít jen jeden, tento zelený. Café přijde ve dvou barevných variantách a SE rovnou ve třech.