Youtubový kanál Mich Superbike přišel se zprávou, že Kawasaki by měla v roce 2022 přijít s nástupcem cestovního korábu ZZX1400. S vyšším objemem a rovnou s přeplňováním.

Co byste řekli cesťáku, který bude mít 300 koní, aniž byste ho museli držet pod krkem? Přeplňovaná patnáctistovka by to zvládla zcela v pohodě. A ani by neutrpěla životnost. Bohužel je to zatím jen na straně spekulací.

Kawasaki ZZX1400 se z důvodu emisních limitů prodává jen mimo evropské země. A i kdyby, ruku na srdce, jakkoliv byl stroj pravidelně modernizován, základ je již letitý a snesl by modernizaci. Uvedený Youtubový kanál spekuluje, že Kawasaki v roce 2022, pro modelový rok 2023 přijde se zcela novým strojem, který bude mít nový motor, nový rám i podvozek a samozřejmě nový design, který by měl vycházet z aktuální linie modelů Ninja. A údajně se čtyřválcovým řadovým motorem o objemu 1500 ccm, který by měl být přeplňovaný stejným kompresorem, který Kawasaki využívá u modelů H2.

Můžeme se domnívat, že Kawasaki nemusí stát na místě, když její konkurence (Suzuki Hayabusa 1300) stále nabízí své vrcholné koráby. Přísloví, že objem ničím nenahradíš stále platí a přeplňování nemusí být pro určitou skupinu uživatelům tím jediným kýženým prostředkem pro malování dlouhých černých čar po asfaltu.

 

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY