Dlouho očekávaný FXE byl představen společností Zero. Malý supermotard na elektrický pohon pro každodenní ježdění má podíl svého výkonu hlavně díky jeho nízké hmotnosti.

Pohání ho motor Z-Force IPM, který dokáže udržet výkon motocyklu i v nepříznivých podmínkách.

Operační systém "Cypher Operating System II" umožňuje jezdci nastavit motocykl dle své představy pomocí aplikace Zero.app. Díky této aplikaci jezdec vidí také aktuální data motocyklu.

Motocykl je vybaven moderními prky, jako je barevný digitální display či full LED osvětlení, které ladí s celkovým designem stroje.

Více prezident společnosti Zero Umberto Uccelli sdělil:

Zavázali jsme se k revoluci v odvětví elektromobility. Díky zkušenostem ve společnosti Huge Design v San Franciscu jsme před několika lety začali vyvíjet koncept elektřinou poháněné FXE. Cílem bylo vytvořit model, který by byl, jak vzhledově tak i vztahově blíž ke světu elektrických motocyklů. Po desítkách prototypů, úprav a hodin věnovaných výzkumu jsme byli schopni vytvořit motocykl s neuvěřitelnými estetickými vlastnostmi. Zároveň dokázat vrátit zážitek z jízdy od nejpřirozenějšího, nejčistšího a nejzajímavějšího stavu. Představujeme vám design který se dívá do budoucnosti a komunikuje pomocí ladnosti a lehkosti. Zdrojem inspirace se stala bojová umění legendárního Bruce Lee, stejně jako jeho štíhlá, svalnatá a agilní postava. Tento design přebírá hrubě prvky klasických motocyklů a mísí se s plynulostí a minimalismem, kterou přináší čistota elektrických motocyklů.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

 

Co se týče specifikací, tak na jedno nabití ujede 161 km. Výkon dosahuje až 34 kW při 4300 otáčkách za minutu. Maximální točivý moment činí 106 Nm. Nejvyšší naměřená rychlost je 137 km/h. Nabíjení pomocí Zero Rapid Charger zabere 3,6 hodiny. Motocykl váží celkově 135 kg a sedlo je ve výšce 836 mm.