Harley Davidson nás skrze reklamní kampaně na sociálních sítích láká na představení nového motocyklu, které má proběhnout za 3 týdny. My máme nějaké fotky již dnes.

Oficiální představení má proběhnout 13. července 2021. Má se jednat o model Custom 1250, který bude vybaven stejným motorem jako již uvedená Pan America a Pan America S. Pro připomenutí - tento motor o objemu 1250 kubíků je V-twin s úhlem rozevření válců 60° a poskytuje maximální výkon 150 koní a kroutící moment 128 Nm. Pro zajištění nízké hmotnosti stroje je v Pan Americe sám motor nosným prvkem rámu.

HD 1250 Custom - prototyp

HD láká své fanoušky na model, který se velmi podobá již dříve uvedenému prototypu Custom 1250. Nový model, který by se mohl jmenovat stejně bude postaven v podobném konstrukčním konceptu jako Pan America. Vyznačuje se klasickými prvky s proudnicovým tvarem nádrže a zadní částí stroje. Nebude chybět podlouhlé hranaté světlo, které se čím dál častěji stává typickým rozlišovacím prvkem nových strojů Harley Davidson.

Série fotek nového modelu zchvátila internet a my můžeme stanovit, že se již dříve představenému prototypu Custom 1250 do značné míry podobá. Vyobrazený model má jedno sedadlo a na první pohled není zřejmé, že by snad měl mít stupačky spolujezdce. Zaujme vysoko vedený výfukový svod s dvojitou koncovkou výfuku. Stejný je rám a kyvná vidlice, ačkoliv je na ní nově brzdící třmen ukotven odspodu kotouče a nikoliv zezadu, jak to měl prototyp.

Z pohledu řidiče najdeme podobné ovládací prvky jako má Pan America a pro čistý výhled zvolil HD zrcátka na konci řídítek. Prototyp Customu měl veliké přední kolo ve stylu Fat Boba. Nové fotky ukazují že by ve finále mohlo být užší, asi jako má Sport Glide.

A je možné, že HD uvede i dlouho očekávaný naháč Bronx. Jméno Bronx Harley Davidson již v minulosti propagoval. Schovával se za ním již dříve spekulovaný Streetfighter a model Bronx byl po představení prototypů potichu stáhnut, aby šéf HD Zeitz následně prohlásil, že nepočítá s tím, že by byl model Bronx vydán, ani v roce 2022. Zbytek informací si můžete nakochat z přiložených fotografií, protože ani my nevíme nic více. Na zbytek si budeme muset počkat do 13. července v 17:00 hodin.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY