Rok se s rokem sešel a naše redakce se startem motorkářské sezóny opět spouští oblíbené kurzy bezpečné jízdy pod Ještědem, kterým pracovně říkáme "kličkovaná". Kurzy jsou ZDARMA a probíhají každý čtvrtek, pod záštitou města Liberec na parkovišti u Sportovního Areálu Vesec.

Naše kurzy jsou vhodné především pro běžné homologované motocykly určené pro jízdu na asfaltu a jsou také ideální pro motocyklové začátečníky, nebo pokročilé, kteří se chtějí se svým motocyklem sžít a výrazně tak zvýšit svou aktivní bezpečnost a schopnost adekvátně zvládat jízdně obtížně situace v běžném provozu. Všechny základní prvky použité na našem hřišti by měl zvládnout každý držitel řidičského oprávnění na motocykl.

Na parkovišti areálu jsme vybudovali dopravní hřiště, které obsahuje lineární slalom s ofsetem, slalom s několika pravými a levými zatáčkami a certifikovanou osmičku. Pro zkušenější jezdce máme k dispozici takzvanou GP8 s časomírou. Jízdní prvek, který se jezdí na čas, která vychází ze standardizované verze závodní osmičky z celosvětově známého sportu Moto Gymkhana, s jejíž českou sekcí úzce spolupracujeme. Ti nejlepší jezdci a zakladatelé MG v Česku nás v průběhu sezóny navštěvují, předvádějí svou show a předávají dál své dovednosti nadějným jedincům, kteří náš pravidelný trénink navštěvují a mají chuť se ve svých dovednostech následně posunout dál.

 

Pravidelné tréninky jsou vždy anoncovány na facebookové skupině Motorkáři a motorkářky Liberec a na facebookové stránce Motosvět CZ. Jízdy zručnosti zdarma se konají pravidelně každý čtvrtek s přihlédnutím k aktuálnímu počasí, přičemž se opravdu nebojíme jezdit ani za mokra - i to se přeci musí umět.

První letošní trénink odstartuje 4.5.2023 v 18:00 hodin a my se budeme těšit na staré i nové tváře.