Značka Mitas je v komunitě adventure jezdců více než dobře známá. Mitas ale není jen jejich ikonická E07. Tu v brzké době doplní nová adventure pneumatika Enduro Trail-ADV

Nová pneumatika ENDURO TRAIL-ADV vychází z offroadového úspěšného modelu E09. Pozornému oku ovšem nemůže na první pohled uniknout nápadná podobnost s již prodávanou a také velmi úspěšnou pneumatikou. Pokud se podíváme na širokou škálu motocyklů kategorie cestovní enduro či scrambler, neunikne nám jejich častý společný jmenovatel. A tím je pneumatika Pirelli Scorpion Trail STR. Pneumatika, která udělal doslova díru do světa, výborným poměrem ceny a funkčnosti.

Na úspěchu Pirelli se v rámci podobného vzorku chce svézt i Mitas a nedá se upřít, že by se mu to mohlo podařit. S deklarovaným použitím 70% silnice a 30% terénu se tak nová pneumatika řadí nad stávající Mitas E07+, kterou výrobce doporučuje pro použití 60/40%. Mitas Enduro Trail-ADV je vyrobena z více směsí, kdy je střed tvrdší pro dlouhý kilometrový nájezd a boky jsou odlity ze směsi s vyšším podílem siliky pro lepší přilnavost za mokra a v zatáčkách.

Nová Enduro Trail-ADV se tak jistě stane vážným soupeřem nejen výše uvedené Pirellky, ale také třeba Continentalu TKC70, Michelin Anakee Adventure, Metzeler Karoo Street, či zcela nové Dunlop Trailmax Mission. V květnu bychom se tak mohli dočkat prvních kusů v atraktivních rozměrech 120/70ZR19 60W TL/TT pro přední kolo a 170/60ZR17 72W TL/TT pro kolo zadní. Tedy pro moderní veliká cestovní endura. Ostatní rozměry budou přicházet v následujících týdnech.