1000 Nm točivého momentu je schopných "odgumovat" vaši zadní pneumatiku během jediné vyjížďky. Ne nadarmo si Verge pro prezentaci své novinky TS Pro zajistilo někdejšího mistra světa Formule 1 Miku Häkkinena, který to s plynem opravdu umí.

Maximální výkon 102 kW, točivý moment 1000 Nm, rychlost 200 km/h, zrychlení na stovku za 3,5 sekundy a dojezd 350 kilometrů na jedno nabití, toť jsou základní technické specifikace k motoru motocyklu Verge TS Pro Mika Häkkinen edition.

Elektrický motocykl je přitom vybaven systémem rychlého nabíjení, který umí nabít baterii za pouhých 35 minut.

Mika Häkkinen Signature Edition je přitom vyroben v kooperaci s legendárním jezdcem Formule 1 a není tak žádným překvapením, že bude vyroben v limitovaném množství pouhých 100 kusů. Mimo několika kusů kapotáží je stroj designován v "all black" designu, včetně například komplet podvozkových dílů a brzd Brembo M4.32.

O management se stará veliký 7-palcový dotykový displej, který je umístěný v krytu elektroniky - po staru - na vrchu nádrže. Po dním je obrovská baterie, která zabírá celý prostor až po kyvnou vidlici, právě proto, že motor je umístěn v zadním kole.

"Plně nabitý motocykl" váží 245 kilogramů, přestože výrobce vůbec nešetřil lehkými materiály, jako je například karbon. A aby stroj odolal zubu času a opotřebení, je až na sedačku, brzdové kotouče a gripy kompletně pokryt odolnou keramickou ochranou. Doslova šokující je zadní kolo motocyklu, které jsme sice již mnohokrát viděli na výstavách custom motocyklů, poprvé se ovšem dá koupit v sériové produkci. Součástí zadního kola je integrovaný hubless motor.

A to není vše. Pokud by někdo chtěl jít do extrému, může si u firmy objednat stroj, co má 1200 Nm, 201 koní, zrychlení na stovku za 2,5 sekundy, dojezd 375 kilometrů a rychlonabíjení baterie za 25 minut. Motocykl Verge TS Ultra je na dnešní dobu opravdu ultimátní kus moderní techniky.

Fascinace možnostmi moderní techniky očividně nemá konce. Motocykly Verge si lze nyní koupit ve čtyřech modelových specifikacích, včetně této limitované edice.

https://www.vergemotorcycles.com