Jakkoliv je cestovní enduro F 850 GS v prodeji drahnou dobu, v případě naháčů si můžete u BMW vybrat pouze F 800 R, který má v občance hodně hluboké datum narození. Od příštího roku tomu bude jinak.

BMW si registrovalo design motocyklu a tak se můžeme těšit na moderní verzi tohoto naháče. Přece jen, při pohledu na aktuální F800R si nemůžeme nevšimnout techniky poplatné době vzniku. Starší osmistovka sice disponuje jízdními režimy a určitou kolekcí moderní výbavy, historie na vás ale dýchne hned při pohledu na přístrojový panel.

F850R bude veskrze moderní motocykl, který bude obsahovat všechny moderní fučurky, které bysme od moderního motocyklu očekávali. Podle prvních informací, R-ko by mělo sdílet elektroniku s aktuálním GS. Na druhou stranu si nelze nevšimnout, že na nákresech je kombinovaný analogový/digitální přístrojový panel, který jsme mohli vidět třeba ve starších R1200R, nebo jaké můžeme vidět na levnějších variantách aktuálního F850GS. Plnobarevný LCD displej tak může být volitelnou výbavou, pokud nebude F850R vydána rovnou ve dvou verzích - s analogovým panelem a s TFT panelem.

Musíme připomenout, že na jaře 2019 si BMW registrovalo design cestovnějšího modelu F850GT, který by měl na podobné technice přinést cestovní kapotáž a rozložitější podsedlovou část, umožňující pohodlně přepravovat spolujezdce a zavazadla. Obě novinky, předpokládáme, že uvidíme na podzimním veletrhu EICMA v Miláně. Přineseme fotografie.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY