Značka motocyklů MBP je takový rychle nakvašený produkt. MBP je zastřešená velikou korporací Keeway Group. Ta aby pronikla na evropské trhy, potřebovala si zajistit jakousi evropsky znějící značku. Zavedené a historicky známé motocyklové značky se ovšem jen tak nepovalují na Ebay ve slevě a tak si Keeway Group vytvořila svou vlastní, Moto Bologna Passionate. Sotva se rozkoukala, naskytla se jim možnost koupit starou italskou, slavnou a již nefunkční značku Morbidelli.

Giancarlo Morbidelli vyráběl nábytek, dřevoobráběcí stroje a později dřevěné rámy pro některé automobilové značky. Přesto ho srdce táhlo k motocyklům. V sedmdesátých letech minulého století se proto vrhl do vývoje motocyklů a v letech 1975, 1976 a 1977 dokonce jeho tým se svým strojem vyhrál světový šampionát třídy do 250 ccm. V polovině osmdesátých let se spojil s rodinou Benelli a otevřel v Pesaru továrnu MBA (Morbidelli-Benelli-Armi). Tam vyráběl zejména závodní motocykly, což mu ovšem nemohlo přinést dostatek financí, protože chyběl přísun peněz z veřejného sektoru. Sportovní ambice značky chtěl Giancarlo Morbidelli přenést do civilního motocyklu s 8-válcovým motorem (Morbidelli V8), jehož tehdejší cenovka 60000 dolarů byla tak brutální, že se vyrobily jen 4 kusy a celou značku to položilo. A nedávno došlo k dohodě mezi Keeway Group a rodinou Morbidelli o možnosti ji použít v rámci nových motocyklů MBP.

morbi1

Keeway Group chce v rámci značky MBP Morbidelli prodávat současnou produkci, v objemových třídách od 125 do 1000 ccm. A také skůtry o objemu od 125 do 500 ccm. V budoucnu chce pod značkou BMP Morbidelli prodávat i elektrické motocykly, jejichž příchod je plánován na první polovinu roku 2025. MBP  se profiluje jak globální značka. Design vzniká v itálii, vývoj v Barceloně. Přestože je Keeway často označován za část impéria Qianjiang (vlastnící mimo jiné značku Benelli), MBP a Morbidelli je čistě akvizicí Keeway Group a formálně je od Qianjiang separována. Motocykly jsou navrženy v Itálii, ovšem jejich výroba je zadávána různým společnostem v Číně, podle kvality, kterou dokáží značce nabídnout. Aktuálně je část modelů vyráběna ve společnosti Gaokin, jiná část zase ve firmě Longjia. 

morbi2

MBP, Moto Bologna Passionate, Morbidelli MBP a Morbidelli MBP Pesaro jsou registrované v Hong Kongu. Spojení značek Qianjiang a Keeway v Číně, Benelli a Morbidelli v Pesaru, kde obě značky dokonce sdílí expozici v muzeu a rodin Morbidelliů a Benelliů v Pesaru vytváří unikátní spojení východu a západu. Východních výrobců a západních značek, podpořených evropským vývojem v Pesaru a v Barceloně.

Keeway Group má kořeny v Maďarsku a aktiálně disponuje širokým portfoliem různých společností a značek ve více než stovce zemí. Ročně celosvětově prodává více než 500 tisíc vozidel. Nepřekvapí, že v italském Pesaro sídlí nejenom Benelli, jíž je Keeway Group akcionářem a globálním distributorem, ale také Morbidelli. Obě značky měly v minulosti ve městě společnou továrnu a mají dodnes k sobě velmi blízko. Nabízí se tedy možnost, že MBP - Moto Bologna Passionate se v budoucnu přejmenuje na Morbidelli Bologna Passionate, či prostě prostě Morbidelli.