LiveWire S2 Mulholland je po modelu Del Mar druhý, který je postaven na nové platformě Arrow. Del Mar je designován do podoby flatracku s 19-palcovými koly, nový Mulholland je čistokrevný roadster.

Jeho název je příznačný, podle 34-kilometrů dlouhé ikonické klikaté silnice Mulholland Drive, která se vine podél pobřeží nedaleko Los Angeles. Cesta plná zatáček je rájem pro silné motocykly, což LiveWire S2 Mulholland je.

lmu3

Jeho motor dává výkon 84 koní, ale hlavně masivní točivý moment 263 Nm, který vystřelí stroj z nuly na sto za 3,5 vteřiny. Šťávu dodává motoru baterie o kapacitě 10,5 kWh, která má zajistit (v nejúspornějším jízdním režimu) motocyklu dojezd 190 kilometrů. V nejsilnějším módu si na stroji můžete dát Mulholland Drive tam a nazpátek dvakrát.

lmu4

Nabíjení podporuje Level 1 i Level 2 a z 0% do 100% nabijete baterii za 142 minut. Z 20 na 80% potom za 78 minut.

lmu5

Vizuálně má starší model Del Mar s novým Mulholland mnoho společného. Zásadní rozdíl je v zadním kole, které má Mulholland o průměru 17 palců, přičemž to přední je stále 19palcové. V obou dvou případech jsou některé plastové díly vyrobeny z kompozitu s přídavkem konopí. Další jsou vyrobeny z recyklovaného plastu, který je vyroben z nylonových vláken vylovených z oceánu. Tento materiál se jmenuje příznačně HYLON® OCEAN.

lmu6

Motocykl sám o sobě je vybaven kolekcí moderní elektroniky. Na prvním místě je to náklonové ABS, které moderuje svou intervenci na základě náklonu stroje v zatáčce. Dále je to elektronická kontrola trakce a také systém zabraňující zablokování zadního kola při regenerativním brždění na velmi kluzkém povrchu. Motor disponuje celkem pěti jízdními režimy

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Elektrický Livewire Mulholland je stále městským a příměstským strojem a výrobce to nijak neskrývá. I z naší vlastní zkušenosti (jednu elektrárnu máme dlouhodobě v redakci) můžeme říct, že je to pohotový stroj, u kterého se nemusíte nijak zaobírat zahříváním, či myšlenkama na to, jestli jedete prvních několik kilometrů pomaleji, pro zahřátí motoru. U elektriky sednete, dáte "plnej" a můžete vyrazit pro rohlíky.

lmu1