Podle nedávno podaných registrací, CFMOTO pracuje na dvou malých motokrosových motocyklech poháněných elektromotorem. Zatímco elektro motocykly se v běžném segmentu ještě tolik neuchytily, offroadová sekce je naproti tomu logickou oblastí pro snadnou elektrifikaci, zejména pokud se bavíme o sportovních motocyklech, kde se nenajíždí velké porce kilometrů.

Nové modely CFMOTO jsou navrženy tak, aby nabízely prakticky tiché motokrosové stroje bez emisí, což může otevírat možnost výstaveb tratí v oblastech, kde stížnosti na hluk vylučují použití strojů se spalovacími motory.

Podle nákresů se zdá, že oba modely sdílejí stejné uspořádání motoru a baterie, ale s různě velkými rámy a koly. Menší model je vybaven 10" koly vpředu a vzadu, podobně jako SX-E 3 od KTM. Větší model se 14" předním kolem a 12" zadním kolem cílí na starší jezdce a má podobné proporce jako Yamaha YZ65.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Oba modely byly navrženy společností CFMOTO a patentové přihlášky byly podány prostřednictvím Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví, což naznačuje, že se zaměří i na trhy mimo Čínu. V rámci registrace návrhů by elektrické modely mohly být připraveny k uvedení na trh již brzy.