Triumph uveřejnil video, které má nalákat věrné a fanoušky na nový model superbike. Bude jím kapotovaný Speed Triple 1200 RR.

Video ukazuje špachtličku, která si hraje s hroudou hlíny, aby z ní vykouzlila několik oblch tvarů, které mají ztělesňovat oblé kapoty nového RR. Končí poté siluetou stroje s pilotem v závodní pozici, přičemž je vidět jednomístné sedlo s krovkou na místě spolujezdce. Nelze přehlédnout ani kulaté světlo vpředu, což by mohlo naznačovat, že se RR nebude chystat zadupat konkurenci do země na poli výkonů, ale na poli určitého retro feelingu.

Nelze si nevšimnout, že se na stroj pilot sotva poskládá. Což naznačuje, že bude využito šasi naháče Speed Triple 1200RS. Více video nenaznačuje a tak se můžeme jen domnívat, že stroj by mohl mít kolem 180-190 koní výkonu, suchou hmotnost kolem 205 kilogramů. Vybaven bude jistojistě brzdami Brembo Stylema a je nanejvýš možné, že podvozek bude tvořit duo Öhlins NIX30 a TTX36.

 

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Hmotnostní a výkonnostní charakteristiky lze očekávat že budou za špičkovou konkurencí. Ovšem v takto vysokých hodnotách se 10 koní sem či 10 koní tam už snadno ztratí.

Jestli bude Speed Triple 1200 RR v září jen představen, nebo se začne již prodávat je zatím neznámý údaj. Necháme se překvapit.