V Ducati elektrické motorky ještě nedostaly ještě větší pozornost. Italdesign pro ně však navrhl projekt elektrického naháče.

Ducati se nikdy o elektrické motocykly nezajímala. Avšak doba jde kupředu a z Borgo Panigale již vyjíždí elektrické bicykly a zanedlouho by i k těm motorkám mohlo dojít.

Italdesign přišel s velice chytlavým nápadem. Uvedl příspěvek, kde spolu s krátkým videem představil koncept staré Ducati 860 ze sedmdesátých let v elektrické variantě.

V příspěvku bylo sděleno:

"Požádali jsme naše inženýry, aby si představili Ducati 860, kterou jsme navrhli v sedmdesátých letech dvacátého století. Koncept Ducati 860-E je kompletně elektrický a tichý projekt budoucnosti s neuvěřitelným designem. Není však plánovaná žádná výroba tohoto motocyklu, a tak jde pouze o cvičení našich designerů."

                                         

Ducati 860 - 1970s

Italdesign je společnost vedena Giorgettem Giugiaro a Aldo Mantovanim sídlící v Turínu. Od roku 1968 vytváří projekty do celého světa, především do Itálie. Spolupracovali a stále spolupracují se společností Ducati. Pro zajímavost v roce 1974 navrhli celou řadu modelů Ducati 860 GT.

Na návrhu si můžeme všimnout elementů, které byly i u staré Ducati 860. Například placatá hranatá nádrž, dva boční panely s řadou štěrbin, které jsou pouze jako designový prvek, kulaté přední světlo vybaveno kroužkem LED žárovek. Oblast, která u modelu 860 GT byla zaplněna motorem, je nyní jen uzavřena karosérií s řadou žeber. Tento prostor bude pravděpodobně zaplněn baterií a motorem upevněném v rámu s konečným řemenovým pohonem.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Je zde i TFT displej, jednostranná kyvná vidlice, obrácené vidle a prvotřídní brzdový systém. Zadní světlo je také LED.

Šarmantní a moderní motorka, a však momentálně zůstává jen jako návrh do budoucna.