Norimberk, Lipsko, Mnichov, Kolín, Stuttgart a další města byly svědky masivních protestů motorkářských skupin proti motorkářské diskriminaci.

Důvodem jsou zákazy vjezdu motorek do některých oblíbených cest, nebo snížení maximální rychlosti výhradně pro motocykly na dalších z nich.

Jsou mezi nimi třeba silnice B500, která je jednou z nejhezčích motorkářských silnic v Evropě, nebo úplný zákaz vjezdu motorek na silnici L687 mezi městy Rönkhausen a Wildewiese, která je jednou z nejhezčích scénických vyhlídkových cest.

Protesty navazují na loňské jarní protesty, ve kterých si motocyklisté stěžovali na plošné německé zákazy jízdy na motorkách v neděli a o svátcích. Situace je natolik špatná, že se do ní vložila Evropská Motocyklová Federace FEMA, která chce svolat jednání mezi motocyklisty a mezi vládou. A oznamuje, že pokud jednání k ničemu nepovedou, svolají mnohem větší demonstrace v říjnu 2021.

Německo pod vedením zelených a socialistů postupuje podobně jako rakouské a italské úřady. Ty také místně zakazují provoz na vyjmenovaných silnicích. Motorkáři se obávají, že se tato praxe bude šířit, stejně jako se v některých německých městech plošně nařídila maximální rychlost 30 km/h.