Benelli, zdá se, upírá svou pozornost do oblasti, ve které kdysi dominovala. Alespoň co se objemů prodeje týče - do oblasti sportovních motocyklů. Aktuálně nabízí nespočet naháčů, tři cendura a čtyři klasiky. Ale jen jeden sportovní model. To by se mělo brzy změnit.

V portfoliu značky můžeme najít sportovní model Benelli 302R, který je osazen dvouválcovým motorem o výkonu 28kW. Na cestě by ale měla být dvouválcová pětistovka. Motor, který je osazen v modelu TRK 502, nebo v naháči Leoncino 500 má výkon 35kW a je tak ideální horní výkonnostní hranicí pro držitele řidičáku A2.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Připravovaný motocykl má kapotáže s ostrými hranami, USD přední tlumiče a zadní tlumící monoshock. Je bržděn dvěma 310- milimetrovými kotouči a třmeny Brembo P4.32. Soudě podle velikého katalyzátoru pod zadním tlumičem se můžeme domnívat, že stroj je konstruován tak, aby splňoval evropské emisní limity. Co se designu týče, nedá se nevzpomenout na Yamahu YZF-R1 z období někdy kolem roku 2005. Nová Benelli může být ovšem stále ještě jen prototyp a aktuální velkoplošné světlomety mohou ve finální verzi nahradit drobnější LED projektory. A nebo se za stávajícími velkoplošnými světlomety mohou skrývat LED projektory.