Černá je dobrá, říká si nejeden výrobce. Dobře se kombinuje s lesklými odstíny a s leštěným hliníkem. Černá je elegantní a elegantní je také Honda CB 1000 R Black Edition pro rok 2021

Honda dostává eleganci na vyšší úroveň. Kombinuje lesk s matem, přidává stříbrné artefakty, které ovšem nijak lacině nezáří do dálky. A aby černé nebylo málo, je ji víc i tam kde byste ji nečekali.

 

Černou najdeme obligátně na rámu a nádrži. Černé jsou ale i výfukové svody a koncovka výfuku. Do černé se oděly brýle předních vidlic a černě anodiziované jsou i kluzáky předních tlumičů. V černém eloxu jsou vyvedeny boční kryty chladiče, větrný flyscreen chránící přístrojový panel a také kryt sedla spolujezdce, který zdůrazní kompaktní minimalismus, pokud budete jezdit bez spolujezdce.

Pro dobré jízdní vlastnosti je adaptován podvozek Showa. Přední tlumení tvoří plně nastavitelné tlumiče Showa SFF s odděleným nastavením útlumu a odskoku kola pro každou vidli zvlášť. Zadní monoshock disponuje nastavením předpětí pružiny a odskoku kola. Když už jsme u zadního kola, Black Edition má CNC obráběné lesklé plošky paprsků zadního kola.

CB 1000 R má elektronické ovládání plynu Ride-by-wire, což umožňuje adaptaci tří jízdních režimů motoru a jednoho režimu uživatelsky definovatelného. Vedle obligátního ABS systému a kontroly trakce dostane řidič "pod nohu" i řadící quickhifter, který si může nastavit ve třech úrovních řazení.

5 palců veliký LCD displej umožňuje připojení mobilního telefonu a hlasové ovládání. Krásně je zpracovaná klema řídítek, která taktéž nese prvky CNC obrábění.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Černá dává také vědět, že CB 1000 R není žádný beránek. Řadový čtyřválec o objemu 998 kubíků dává výkon 145 koní. Což při hmotnosti stroje pouhých 213 kilogramů dává velmi dobrý poměr výkonu a hmotnosti.