V červnu loňského roku si Indian zaregistroval ochrannou známku eFTR. A nyní začíná s prodejem elektrického minibajku.

Nový motocykl má plné označení Indian eFTR Jr. Jedná se o 1,3 metru dlouhý motocykl, vhodný pro děti kolem osmi let. Horní věková hranice samozřejmě není omezena. Stroj je omezen ovšem nosností 80 kilogramů.

 

Motor eFTR Jr. má dva jízdní režimy. Režim LOW nabídne maximální rychlost 16 kilometrů za hodinu a děti s ním mohou řádit něco málo přes dvě hodiny. Silnější režim FULL má nejvyšší rychlost 25 km/h a dobu jízdy 65 minut.

Podvozek tvoří přední USD vidlice a zadní monoshock s možností nastavení předpětí pružiny. Obě krásně vyplétaná kola jsou bržděna kotoučovými brzdami. Výška sedačky je 59 centimetrů.

Esteticky vychází malý Indian z velikého FTR. Včetně naaranžovaných výfuků a krytů baterie, ve kterých je naznačen tvar motocyklového motoru. Na nádrži a podsedlovce je "karbonový" vzhled, který zvyšuje exkluzivitu stroje.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Indian eFTR Jr. se prozatím prodává jen v USA. Indian má ale registrovánu ochrannou značku i v Evropě a tak bysme se mohli tohoto stroje dočkat i u nás. Cena je aktuálně v přepočtu z dolarů 640€. Po daních a nákladech na dopravu bysme se mohli tohoto stroje dočkat u nás za cenu cca 30-35 tis. Kč