Motocyklové helmy AGV řady K3 byly vždy úspěšným prodejním artiklem. Důvodem bylo použití termoplastové skořepiny, ve spojení s kvalitou okolních komponent z dílny značky AGV. Inovovaná K3 se v nové generaci ještě více přibližuje střední třídě helem AGV K6.

Modernizace Ká-Trojky ji přibližuje k modelu K6 jednak celkovou estetikou, ale také konkrétními prvky jako jsou větrací a nasávací otvory a také rysy, které mají v touringové třídě lépe vyhovovat sportovní a rychlé jízdě. Helma si přesto zachovává hluboké bočnice a dobrou ochranu krku proti větru.

Zjednodušen byl boční profil helmy, na kterém je nově odstraněna jedna podélná hrana, což přináší čistší obtékání vzduchu kolem uší a tudíž nižší aerodynamická hluk. Nižší hluk budou také způsobovat optimalizované nasávací otvory na bradě helmy. Helma má při 130-kilometrové rychlosti zcela negativní chování.

K3 má po vzoru K6 zmenšenou bradovou část a uprostřed bočního profilu je více prohnutá, za účelem snížení rizika zlomení klíční kosti vlastní helmou, v případě bočního nárazu. Inovací prošla také vnitřní polystyrenová vystélka, která je složena ze čtyř různých hustot, majících za účel postupnou absorbci energie nárazu. Polystyrénové vystélky jsou pro K3 vyráběny ve čtyřech různých velikostech, aby společně s velikostí skořepiny a interiéru vyhovovala co největší šířce zákazníků.

Interiér helmy je vyroben z materiálu 2Dry, který dobře absorbuje pot a který je snadno vyjímatelný pro jeho údržbu. Jeho optimalizace umožňuje dobré vkládání dioptrických brýlí. Kde K3 exceluje je rozhled. V tom ji napomáhá plexisklo s úhlem rozhledu 190 stupňů. A aby se vám nemlžilo, je možné ho dovybavit protimlžící fólií Pinlock 360. Co by to bylo za touringovou helmu, aby neměla sluneční slonu. Oproti minulé generaci je K3 vybavena mikrometrickou zapínací sponou, oproti předchozím DD kroužkům. Což mnohem lépe vyhovuje turistickému pojetí.

AGV K3 je připravena na implementaci interkomů. Pro sluchátka má v polystyrenové vystélce připraveny ďůlky, stejně jako žlábky pro vedení kablíků. AGV K3 váží v M-kové velikosti 1630 gramů. Společně s kvalitním interiérem a výbavou je to dobrá volba na pomezí základní a střední třídy helem AGV. Tři velikosti skořepiny, 4 čisté barevné kombinace (černá, šedá, zelená, červená) a dalších 11 pestrých různobarevných kombinací - vybere si snad úplně každý.