Na poslední EICMA Show ukázal Brixton velmi zajímavý koncept velikého naháče se vzduchem chlazeným motorem 1200 ccm. Nyní oznamuje, že půjde do sériové výroby.

Značka Brixton patří do vlastnictví rakouské skupiny KSR Group. Známá je produkcí celého spektra motocyklů, přičemž stojí i za znovuzrozením italské značky Lambretta se specificky designovými skůtry. Maximální objem motoru strojů Brixton končil na 486 kubících - u modelu Scrossfire 500X. Nyní chce ale značka překročit svůj stín. A to velmi výrazně.

Koncept, která si nepokrytě bral za vzor model Bonneville od Triumphu nezapře, že má v rodném listě zapsáno Made in China. Soudě zejména díky předním brzdám a kotoučům, které pro takovouto klasiku vypadají trochu nepatřičně.

Asijský původ bude na druhou stranu zase výhodou při cenotvorbě modelu, kde lze očekávat velmi agresivní cenovou politiku. A ruku na srdce - značka Brixton zní dostatečně Britsky, aby o původu stroje někdo zbytečně dlouho přemýšlel.

Technické parametry motocyklu nejsou známy. Usuzovat můžeme podle toho co vidíme - výkony budou s 1200 ccm motorem dostatečné. A co nezvládne technika, to jistě zvládne dobrá cena. Na svěží klasický východní vítr se každopádně těšíme.