Cardo Systems přišel se svou vlajkovou lodí Packtalk Bold již v roce 2015. Tehdy přišel s revolučním systémem vzájemné komunikace DMC Mesh, se kterou tehdy vytřel všem konkurentům zrak. Jen co se konkurenci podařilo se na Packtalk Bold a Black dotáhnout, Cardo přichází s novým Packtalk Edge.

Dlouhých sedm let životní éry modelu Packtalk Bold a následně i modelu Packtalk Black značí, že se jednalo o výjimečně podařený produkt, který po dlouhou dobu nepotřeboval zásadní inovace. Sedm let je ovšem sedm let a během takto dlouhé doby pokročily moderní technologie natolik, že nové Cardo Packtalk Edge přináší celou kolekci zásadních vylepšení.

Zcela nový hardware

Packtalk Edge těží z miniaturizace. Čipy jsou menší, elektronika je komplexnější a vývoj na scéně baterií přinesl mnohem vyšší energetickou hustotu. Nový Edge je tak menší a současně o 20% lehčí. Nižší hmotnost méně zatíží vaší krční páteř a menší rozměry se pozitivně odrážejí na lepší aerodynamice komunikátoru. Té pomáhá i fakt, že přes výborný dosah komunikátoru má plně integrovanou anténu a již nepotřebuje anténu vyklápěcí.

V oblasti komunikátorů je také revoluční základna Packtalk Edge, do které se jednotka přesně přichytí pomocí několika magnetů. Přes integrované konektory se jednotka spojí se sluchátky a s mikrofonem. Již žádné zacvakávání interkomu - stačí jednotku přiblížit k základně a ona si ji přesně a pevně přichytí. Síla magnetického úchytu je natolik silná, že komunikátor vydrží na místě, i kdyby vám helma spadla na zem z výšky dvou metrů.

Přes fyzicky menší baterii vydrží interkom stále 13 hodin vzájemné komunikace. Pokud jednotce začne docházet energie, během dvaceti minut nabíjení se nabije na další dvouhodinový hovor.

Nové technologie

Packtalk Edge je pro spojení s vaším mobilním telefonem, motocyklem, navigací, nebo interkomem jiných výrobců vybaven systémem Bluetooth 5.2. Ten přináší téměř pětinásobně vyšší dosah, než měl model Bold a Black. Na scéně je ovšem klíčová technologie Dynamic Mesh, která v Edge přichází ve své druhé generaci. Přestože je celý Edge menší a má integrovanou anténu, komunikace DMC Mesh má stále dosah až 1600 metrů. Při zřetězení několika jezdců je možné vzájemně komunikovat až do vzdálenosti osmi kilometrů.

Nový software

Naprostým vítězstvím Carda byla již v modelu Bold a Black softwarová aplikace v mobilním telefonu, skrze kterou můžete komunikátor plně ovládat. Edge na to navazuje. Interně je v jednotce zcela nová verze systému hlasového ovládání a také systému potlačování okolních ruchů. Zcela nový je i hudební procesor a jeho software, který přes sluchátka značky JBL přináší lepší a čistší muziku. Stranou také nesmějí zůstat inovace ve formě softwarových updatů, které jsou nyní možné provádět online skrze váš mobilní telefon a není nutné komunikátor jakkoliv připojovat kabelem k počítači. Softwarový vývoj je silnou stránkou Carda a Cardo jednotky neustále vylepšuje. Například nyní pracuje na rozšíření, kdy bude možné sdílet muziku streamovanou ze Spotify i ostatním členům skupiny, přičemž hudba bude hrát na pozadí a vzájemný hovor na popředí.

Nová sluchátka

Již starší model Black byl vybaven skvělými sluchátky JBL. Nový Edge má sluchátka ještě lepší, přestože jsou o 5mm menší. Jejich průměr 40 milimetrů zajistí značně vyšší kompatibilitu se širokou škálou motocyklových helem. Přes menší průměr mají hutnější a silnější zvuk a současně čistší, i díky výše zmíněnému novému audio procesoru. Sluchátka JBL jsou plně integrovaná do softwarové aplikace v mobilním telefonu. V ní si potom můžete vybrat ze třech audio profilů. Nové 40-milimetrové ozvučnice vám přinesou kvalitu audia blízkou drahým studiovým sluchátkám.

Náskok proti konkurenci

Systém vzájemné komunikace Dynamic Mesh umožňuje vzájemnou komunikaci až 15 uživatelů současně. Systém vzájemné propojitelnosti má výhodu v nepřerušeném připojení, pokud ze skupiny vypadne jeden, nebo i více jejich členů. Každá jednotka komunikuje současně s několika dalšími. Komunikátor který se odpojí (z důvodu například ztráty spojení z důvodu vysoké vzdálenosti) se zase automaticky připojí do celé sítě, jakmile najde dosah byť jen jednoho ze skupiny jezdců. Dynamic Mesh druhé generace přináší hbité navázání komunikace s celou skupinou jezdců ve skupině, během několika vteřin.

DMC druhé generace má širší přenosové pásmo vzájemné komunikace. Vzájemný hovor, ale třeba také vzájemný přenos sdílené hudby, je v mnohem vyšší kvalitě, než měly dřívější modely Bold a Black. Oproti konkurenci s novým Edge neřešíte žádný "HD interkom", který snižuje možnosti připojení třeba k navigaci. Komunikace modelu Edge je v HD kvalitě bez kompromisů.

Nový model - nižší ceny starších modelů

Výhoda nového modelu je výprodej těch starších, jakkoliv stále skvělých komunikátorů. Sledujte na stránkách dovozce. Na nový model Cardo Packtalk Edge se prozatím čeká a není skladem. Prodávat se budou za cenu 9740 Kč v setu pro jednoho jezdce, nebo v setu dvou jednotek pro jezdce a spolujezdce za cenu 17490 Kč. 

Yshop

Yshop.cz - autorizovaný distributor produktů CARDO