Včera byla odvysílána světová premiéra čtyř Ducati scramblerů pro rok 2021.

Do prodeje Ducati uvede scramblery Nightshift, Desert Sled, Icon a 1100 Dark PRO.

Počínaje Nightshiftem, který vypadá jako kombinace Icon, Full Throttle a Café Racer s barvou Night Dark. V novém barevném schématu vypadá motocykl moderně matně, jako již dříve uvedený Ducati Diavel Dark Stealth.

Stroje získaly pohodlnější sedlo ve stylu Café Racer. Mezi další detaily patří například široká řidítka, jež jsou převzata z modelu 1100 Sport Pro, LED přední i zadní světlo, vyplétaná kola s pneumatikami Pirelli MT60. Nové modely z řady Scrambler 800 si ponechaly motor L-twin o objemu 803 ccm s točivým momentem 66,2 Nm. Výkon motoru se pohybuje okolo 54 kW (73 koní). Motocykl nyní odpovídá veškerým požadavkům pro splnění emisní normy Euro 5.

Druhým vylepšeným modelem je Ducati Scrambler Icon, který se bude vyrábět s ikonickou "Ducati Red" barvou. Stejně jako jeho sportovnější sourozenci i tomuto modelu zůstává motor L-twin.

Jako třetí model tu máme Ducati Scrambler Desert Sled s barvou "Sparkling Blue". Tento model je inspirován 80. léty s červenými, bílými či modrými detaily a se zlatými vyplétanými ráfky.

Nově má vidlici se zdvihem 200 mm, standardní ochrannou mřížku na předním světle a sedadlo s protiskluzovou podšívkou. Tento model je ze všech čtyř nejvíc offroadový, ale je určený i na cesty.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Jako poslední model zde máme 1100 Dark PRO. Specifikace jsou indentické s modelem 1100 Pro, až na to, že tento model má matnou černou barvu, hliníkové díly v barvě "Dark Stealth" a zpětná zrcátka v klasickém stylu.