Nejnovější supermotard od společnosti je Husqvarna upraven tak, aby byl dobrý především na okruhovém ježdění.

Nová FS 450 roku 2022 je již na trhu u všech autorizovaných prodejců značky Husqvarna. Motorka je upravená pro exkluzivní zážitek na okruhu či při závodě. Její charakteristickou barvou je typická kombinace bílé, žluté a modré.

Je vybavena brzdami Brembo a hydraulickou spojkou. Zadní odpružení WP je model XACT a přední vidle XACT-USD využívají AER technologii. To vše zaručuje excelentní odezvu i na nedokonalém asfaltu.

Zdvih odpružení předního kola dosahuje 285 mm, zadního kola 266 mm. Přední kotouč o průměru 310 mm je vybaven čtyřpístkovým třmenem značky Brembo a zadní 220 mm kotouč je vybaven jednopístkovým třmenem též značky Brembo.

Kola značky Alpina jsou vyplétaná, vpředu 16,55 palců a vzadu 17 palců. Obě jsou obuta do hladkých pneumatik značky Bridgestone.

Motorka je poháněna jednoválcem o objemu 450 ccm. Motor dosahuje výkonu 50 kW (63 koní). Je vybaven pětistupňovou převodovkou od Pankl Racing Systems a antihoppingovou spojkou od značky Suter.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

U závodní motorky nesmí chybět pohodlí jezdce a jeho jistota, proto je sedlo překryto protiskluzovou vrstvou.

 

Detailnost sahá až k těsnění spojky pro nižší vibrace. Čep předního kola má průměr 22 mm a brýle vidlic jsou vyrobeny na CNC stroji. Pomocný rám je z uhlíkových vláken a zadní část byla upraven tak, aby supermotard vážil o něco méně. Jeho hmotnost je 103 kilogramů.