Zatímco většina ostatních výrobců kvůli předpisům Euro 5 spíše své ikonické modely pohřbila, britský výrobce Triumph svůj model Bonneville nejenže udržel, ale překvapivě navíc i vyšperkoval.

První model Bonneville byl továrnou uveden v roce 1959 a tak se právem bavíme o ikonickém modelu odkazujícím na dlouhou historii společnosti. Ten tak mezi moderními klasickými stroji stále zaujímá výsostné postavení a aktuálně je tato řada dostupná v modelech T100, T120, Street Twin, Speedmaster a Bobber. Ty si stále zachovávají svůj specifický charakter, který je nyní doprovázen ještě vyšším výkonem. A v továrně rozhodně nešetřili ani na stylu a celkovém vzhledu.

Triumph T120 a T120 Black 2021
Upgrade se dotkl především motoru, který se musel přizpůsobit normám Euro 5. Dvouválec s obsahem 1200 ccm byl vyladěn tak, aby poskytoval vysoký točivý moment s výkonem 80 koní při 6550 ot./min a 105 Nm při 3500 ot./min. Dále je vybaven lehčí klikovou hřídelí, vylepšenou spojkou a vyvažovací hřídelí pro snížení celkové hmotnosti motocyklu. K tomu přispívá i použití nových hliníkových kol s vylepšenými brzdami Brembo. Úspory snižují hmotnost stroje o 7kg oproti předchozímu modelu a zvyšují tak jeho agilitu. Motocykl dále obsahuje vylepšené jízdní režimy, ABS, přepínatelnou kontrolu trakce a nově i tempomat.

T120 je k dostání v barevných kombinacích Jet Black, Cordovan Red a Cobalt Blue půlené se Silver Ice a oddělené ručně malovanou zlatou linií. T120 Black je pak možné objednat ve variantě Jet Black a Matt Jet Black s Matt Graphite mezi sebou oddělené stříbrnou linií. 

Triumph T100
Nese všechny charakteristické rysy této motocyklové legendy s motorem o objemu 900 ccm s výkonem vyšším o 10 koní a váhou o 4 kg méně než jeho předchůdce. To souvisí s použitím nové kliky a hliníkových kol. U modelu dále došlo k vylepšení předních tlumičů. Jsou zde použity dvojité brzdy Brembo, kontrola trakce a ABS. K dispozici je možné model objednat v barvách Lucerne Blue/ Fusion White, jednobarevná Jet Black a Carnival Red/Fusion White. 

Triumph Street Twin 2021
Bestseller nové řady do sezony 2021 přichází s o 10 mm silnějším sedadlem a vylepšenou pěnovou výplní sedla. Dvouválec o objemu 900 ccm si i přes normu Euro 5 zachovává veškerý výkon. Výrobce udává, že motor je laděn tak, aby dosahoval skvělého točivého momentu v celém rozsahu otáček, s maximálním výkonem 65 koní při 7500 ot./min. Lze ho zakoupit v barevné variantě Matt Sapphier Black s logem Htrumph Heritage s ručně malovanou zlatou linií.

Tento model je také možno objednat v limitované edici  Gold Line, která je omezena na 1000 ks na celý svět. 

Triumph Speedmaster 2021
Ani tento model se nevyhnul ve svém motoru v objemu 1200 ccm vylepšením spjatým s Euro 5. Zde je udáván výrobcem výkon 77 koní a 105 Nm, přičemž 90% točivého momentu je k dispozici až do 5750 ot./min. Lepší ovladatelnost zde výrobce zajistil výměnou vidlic z předchozích 41 mm KYB za 47mm vidlice Showa. Pro lepší komfort spolujezdce bylo v této části sedlo zvýšeno o 11mm. 

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Triumph Bobber 2021
Bobber dostal do výbavy také 47mm odpružení Showa, přičemž motor po vyladění produkuje 105 Nm a 77 koní. Pro větší dojezd výrobce zvětšil kapacitu nádrže z 9 l na 12 l, čím by měl motocykl dosáhnout o 33% větší dojezd oproti svému předchůdci. Nová generace přichází v barevných provedeních šedé Matt Storm/Matt Ironstone, červené Cordovan a klasické Jet Black.