Stejně jako se výrobci nominují a účastní soutěží o motocykl roku, nominují se do soutěží designu. Jednu z nejprestižnějších vyhrála nová Honda CBR1000RR-R.

Model CBR1000RR-R Fireblade byl veřejnosti představen v listopadu 2019 na milánském veletrhu EICMA. Již od svého začátku byl vyvíjen jako závodní stroj a Honda tento vývoj označovala jako "TOTAL CONTROL for the TRACK". S cílem vytáhnout ze stroje ty nejlepší vlastnosti, které jezdec využije právě na závodních okruzích.

Motor je odvozen z MotoGP motocyklu RC213V a výsledkem je nejvýkonnější motor, který Honda kdy montovala do sériového modelu CBR. Rám motocyklu byl speciálně navržen pro enormní stabilitu při zrychlování a brždění, k čemuž pomáhá i speciálně navržený elektronický balíček asistentů, umožňující sportovní jízdu na hraně fyzikálních možností.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Soutěž Red Dot nicméně není o technické stránce, ale zejména o stránce estetické. Honda CBR1000RR-R Fireblade vyhrál cenu v kategorii motocyklů. Soutěž probíhá již od roku 1955 a každoročně se ji účastní stovky produktů v celkem 49 kategoriích. Srdcem je porota čtyřiceti hodnotitelů, kteří hodnotí design a estetickou stránku výrobku.